ΒΑΠΤΙΣΗ

Προσκλητήρια Βάπτισης prosklitirio vaptisis37 oikonomika-baptistika5 catinthehat-dolce set-vaptisis-mellonmeligr76  vaptistika-papoutsia-9  

Προσκλητήρια Μπομπονιέρες Βαπτιστικά Ρούχα Βάπτιστικα  Σετ Βάπτισης Λαδόπανα Κουτιά Βάπτισης

 

Το μωράκι σας βαφτίζεται και ο ενθουσιασμός όλων είναι μεγάλος! Για την Εκκλησία μας, μέσω του βαπτίσματος ο άνθρωπος γίνεται χριστιανός, μέλος της εκκλησίας του Χριστού. Όσο και αν η βάπτιση θεωρείται ένα δεδομένο θρησκευτικό μυστήριο, είναι γεμάτη συμβολισμούς που αξίζει να γνωρίζετε:

  • Το νερό: Αποτελεί το βασικό στοιχείο του βαπτίσματος, συμβολίζει την αγνότητα και είναι πηγή ζωής που εξυγιαίνει το παιδί και το προετοιμάζει για τη νέα του ζωή ως χριστιανού. 
  • Η λαμπάδα: Αποτελεί σύμβολο φωτισμού του Χριστού που δέχεται το μωρό, για να το καθοδηγεί στη ζωή του. Είναι η λαμπάδα της πίστης στη χριστιανική αλήθεια, για να δίνει η ζωή του φως στους γύρω του.
  • Ο σταυρός: Ο βαπτιστικός σταυρός είναι το σύμβολο και η σφραγίδα της χριστιανικής πίστης και της ένταξής μας στη χριστιανική ζωή.
  • Το λάδι: Κατά τη διάρκεια του βαπτίσματος ο νονός βάζει λαδάκι στο σώμα του παιδιού. Το λάδι συμβολίζει τη χάρη του Θεού και έχει αγιαστεί.
  • Τα βαπτιστικά ρουχαλάκια: Λέγονται “φωτικά” και συμβολίζουν την καινούρια λαμπρή και αμόλυντη ζωή του χριστιανού. Γι’ αυτό και η παράδοση τα θέλει λευκά, αφού το λευκό συμβολίζει την αγνότητα και τη λαμπρότητα της ψυχής του παιδιού που βαπτίζεται. Επίσης, ο συμβολισμός του ότι το νεοφώτιστο ντύνεται με λευκά ρούχα αναφέρεται στα ρούχα των αγγέλων.
  • Η τριχοκουρία: Το κόψιμο των μαλλιών είναι ένα είδος προσφοράς του νεοφώτιστου παιδιού προς το Θεό.
  • Το μύρο: Το νεοφώτιστο παιδί αλείφεται σταυροειδώς με το άγιο μύρο σε διάφορα σημεία του σώματός του δηλώνοντας πως όπως ο Χριστός χρίστηκε με το Άγιο Πνεύμα, έτσι και το παιδί χρίζεται με την πνευματικότητα και την καθαρότητα του Αγίου Πνεύματος.

Εξειδίκευση Αναζήτησης

Αποστολές Δειγμάτων

Όλα τα σχέδια μπομπονιερών & προσκλητηρίων που υπάρχουν στο e-shop μας, βρίσκονται και στο φυσικό κατάστημά μας (Ναυπλίου 44, Αργυρούπολη), σε ένα μοναδικό τεμάχιο. Γι' αυτό το λόγο δεν είναι δυνατές οι αποστολές δειγμάτων.

Όλα τα προϊόντα που βλέπετε στο mellonmeli.gr είναι δείγματα των προϊόντων που διαθέτουμε, στην τελική τους μορφή, δηλ. στην μορφή που θα τα παραλάβετε και στην παραγγελία σας (κατά περίπτωση στολισμένα με τις κορδέλες που απεικονίζονται, το αριθμό και τύπο κουφέτων που αναφέρεται στην περιγραφή τους κλπ.). 

Σε όλες τις τιμές συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α. 24%